vrijdag 1 juli 2011

Van de kook!

RECEPT ARRETJESCAKE
Nagerecht, 8 personen,
20 minuten voorbereidingstijd
120 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
1 ei
1 pakje vanillesuiker
250 gram biscuitjes
5 eetlepels cacao
200 gram (witte basterd) suiker
200 gram (room)boter of margarine

Materialen
cakevorm, aluminiumfolie

Bereiden
-de suiker en het ei door elkaar roeren
-de boter of margarine laten smelten
-deze toevoegen aan de suiker en het ei
-vanillesuiker en cacao toevoegen
-goed doorroeren
-de biscuitjes verkruimelen en deze toevoegen
-de binnenkant van een cakevorm met aluminiumfolie bekleden
-het beslag erin doen en in de koelkast zetten, goed laten opstijven



RECEPT KOUDE KLETSKOPJES
Nagerecht, 4 personen,
250 ml kaneel-roomijs
1
6 kletskopjes
gereedschap: ijsbolletjestang
Laat het ijs uit de diepvries in de koelkast ongeveer 30 minuten een beetje zacht worden. Breek 4 kletskoppen in kleine stukjes. Schep de stukjes koek door het ijs en zet het tot gebruik in de vriezer.
Leg op vier borden in het midden elk 1 kletskop.
Zet een bakje water neer. Doop de ijsboletjestang voorhet maken van een bolletje steeds in het hete water. Pak het ijs uit de vriezer en schep op elke kletskop een bolletje ijs. Leg de volgende kletskop er op en druk die een beetje aan. Ga je j gasten verwennen? Doe dan nog een bolletje en kletskopje er op. Tensotte is een toefje slagroom er op heel lekker.

Bolletjestruc
Het mooiste bolletje ijs krijg je met een echte ijsboltang. Heb je niet zo'n special tang, dan kun je ook twee bolle lepels gebruiken. Met de eerste lepel schuif je het bolletje ijs zo van de tweede lepel. Hou de tang of lepels voor gebruik wel eerst heel even onder de hete kraan, dan laat het ijs daarna makkelijk los.

Succes!
De 'Kook'