dinsdag 19 februari 2013

25 februari: WVK kamp informatieavond voor ouders

WASSENAAR – Gunt u uw kind een weekje op kamp deze zomer, maar wilt u eerst graag weten hoe zo’n week eruit ziet, wat de kinderen gaan doen en wie de leiding is? Kom dan maandag 25 februari naar de informatieavond voor ouders. U maakt kennis met de leiding, zij vertellen hoe een kampweek eruit ziet en u kunt hen van alles vragen.

Dit jaar organiseert WVK (Wassenaarse Vakantiekampen) voor de 35ste keer een avontuurlijk kamp. Het kamp vindt plaats in de zomervakantie van zaterdag 17 augustus tot en met zaterdag 24 augustus 2013. Het thema is natuurlijk nog een geheim, maar de vrijwilligers van het WVK weten zeker dat het weer een spannend avontuur gaat worden. Informatieavond De informatieavond vind plaats op maandag 25 februari en begint om 20:00, op de SJW Boksschool, Van Bellelaan 1, 2241 BB Wassenaar.

Wie gaan er mee?
Het kamp Het WVK is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 tot en met groep 8. Ondanks dat er in de naamgeving gerefereerd wordt aan Wassenaar, bereikt het WVK kinderen van ver buiten de Wassenaarse grenzen. Kortom, neven, nichten, vriendjes en vriendinnen, iedereen kan mee, aldus deze organisatie. Ieder jaar blijkt na het kamp dat het avontuur dat de kinderen hebben beleefd, ook in boekvorm bestond. Vele boeken zijn de afgelopen jaren aan bod geweest (De Zevensprong, Koning van Katoren, en ga zo maar door). Het kamp start met een busreis in luxe touringcar. Het kamphuis is altijd gelegen in een bosrijke omgeving, wat natuurlijk één van de belangrijke ingrediënten is van een onvergetelijke week.

Wie organiseren het kamp?
Al jaren wordt dit kamp begeleid door een ervaren team dat weet hoe je een gezellige sfeer en spannend avontuur kunt maken. De WVK hecht grote waarde aan de inzet en betrouwbaarheid van de leiding. Om deze betrouwbaarheid te waarborgen, wordt bij aanstelling van iedere leiding aan het begin een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) opgevraagd bij de gemeente. Zo zorgt het team er voor dat zo alleen de juiste enthousiaste mensen tot het team behoren. U als thuisblijver kunt het avontuur dat de kinderen beleven volgen via een de weblog waarop elke dag nieuwe foto’s en verhaaltjes worden geplaatst. Op deze manier beleeft u het avontuur thuis mee en ziet u wat de kinderen meemaken. Uiteraard zijn de verhalen die ze na een week aan u vertellen nog mooier!

Inschrijven, wacht niet te lang
Deelname aan het zomerkamp kost slechts 99,- euro (all in) per opgegeven deelnemer en er kunnen 30 deelnemers mee. Aanmelden kan op de informatieavond of doormiddel van een mail te sturen naar: wassenaarsevakantiekampen@hotmail.com of door te bellen met: 06-20101026 (Mark Koppers). U dient binnen twee weken na de bevestiging, welke u van ons ontvangt, het bedrag over te maken. Betaling in termijnen is op aanvraag ook mogelijk. U dient dit even aan te geven door het WVK te bellen. U kunt hier ook terecht voor specifieke vragen en informatie of bezoek de site: www.vakantiekampen.tk