dinsdag 20 augustus 2013

Verslag maandag

"Heel veel water" verslag door groepje Blauw
20 augustus 2013 van onze kampredactie: 

Vandaag een bericht van groepje Blauw over de dag van gisteren. De ochtend begon gisteren met een bezoek van Anders er Kalle. De 2 vrienden hadden ruzie omdat Kalle "detective-je" wilde spelen en Anders "piraatje". De ruzie kwam de hele dag terug. Groepje Blauw beschrijft het zo:

"We gingen de ruzie uitvechten door met elkaar Levend Stratego te spelen. De kinderen werden in 2 teams verdeeld. Het team van Kalle (de witte rozen) heeft gewonnen. De ruzie was nog niet over dus deden we nog een spel". (Geschreven door Olivier)

"Gisteren hebben we het waterspel gedaan. De bedoeling was om water te brengen naar het andere team. Uiteindelijk werd het een groot watergevecht waarbij de leiding de klos was. In plaats van het waterspel, dat natuurlijk uit de hand was gelopen, begonnen we met trefbal." (Geschreven door Daniel R.)

"Er was een team de rode rozen en een team de witte. We moesten de rozen verstoppen en het andere team moest hem zoeken. Het witte team won! Daarna hielden we een soort watergevecht terwijl dat niet de bedoeling was." (Geschreven door Mees)

"Maandag gingen we in de avond oom Einar volgen met aanwijzingen. Het was super leuk! We zijn per groepje gegaan. Toen kwamen we Redig tegen en die vroeg voor een slaapplaats."  "Blauw,Blauw,Blauw, wij zijn de winnaars en we zetten jullie in de kou." (Geschreven door: Talja)

"Gisteravond gingen we per groep een speurtocht doen en we kwamen heel veel bomen tegen met papiertjes. Die leiden ons de weg en we kwamen ook een blanke man tegen die bij ons in het kamphuis wilde slapen. Dat mocht van ons niet." (Geschreven door Mark)

"Gisteren, 19 augustus, was het waterspel van team rood en team wit. Het bestond uit 2 groepen. Het doel is dat je bak de bak bij de tegenstander vult met water. We gebruikten kleine bakjes om het water te vervoeren. Wie het meeste water had won." (Geschreven door Fee)

Dit is een kleine greep uit de verhalen van de kinderen van groepje Blauw. De leiding en de kinderen hebben het heel erg naar hun zin. Het douchen was ook één groot feest waarna iedereen weer naar bloemetjes rook. Gelukkig hebben we nòg een aantal leuke dagen voor de boeg! 

Vrolijke groetjes van Talja, Fee, Daniel, Olivier, Mees en Mark van groepje Blauw!