dinsdag 1 maart 2016

Wie zijn wij?

Acht vrijwilligers staan ieder jaar klaar voor een dolle week in de Veluwse bossen. Deze ervaren club zorgt voor een prachtig programma waar de kinderen volop van zullen genieten. De vrijwilligers zijn al vele jaren actief in het jeugdwerk en kennen dus 'het klappen van de zweep'.

TAAKVERDELING
Het kamp telt maximaal 30 kinderen en 5 groepjes. WVK organiseert bewust geen groter kamp. Op deze manier is er aandacht voor iedereen en is de sociale controle een sterk punt van ons kamp.

Groepsleider
Ieder groepje heeft een groepsleider. De groepsleider heeft de hele week de zorg en verantwoordelijkheid over uw kind. De groepsleider komt voor een eerste kamp altijd langs voor een huisbezoek en neemt alle gegevens door over uw kind. Dat kan gaan van medicijngebruik tot zwemdiploma.

Wisselleider
Alle groepsleiders verzorgen een aantal dagen van het kamp het programma. Op die momenten neemt de wisselleider het groepje van de groepsleider over.

Kookstaf
Tenslotte doen twee kampleiders de inkopen en koken voor de groep. De kookstaf is ook het aanspreekpunt in noodgevallen. Het nummer staat op de site.

Zorg over de kinderen
Op alle tijden is er aandacht voor de kinderen. 's Avonds als de kinderen op bed liggen, wordt door de groepsleiders de volgende dag voorbereid in de vergadering. Eén van hen is deze avond de nachtwacht, hij of zij slaapt die nacht in de slaapzaal van de kleine kinderen. Zo is er altijd iemand bereikbaar voor hen.Danny, ging als kind van jongs af aan mee met kamp en vond het altijd geweldig! Daarom gaat hij nog altijd mee als leiding. Hoewel de Kookstaf nog wel eens buiten het gezichtsveld van de kinderen zijn, is Danny overal te horen! Danny verzorgt, samen met Jeroen, de boeking van het kamphuis en weet daarbij de mooiste plekjes van de Veluwe te vinden! Danny gaat dit jaar voor de 19e keer als kampleiding mee! Danny zegt daar zelf het volgende over: "Ik ben al heel veel jaren verbonden met het jongerenwerk in Wassenaar en hoop dat nog jaren te doen. Mijn werk is service monteur en mijn hobby muziek draaien. Ik ben eerst leiding van groepjes geweest en daarna ben ik gaan koken. Het programma bedenken en uitvoeren is super leuk om te doen en het koken net zo.
Samen met Jeroen koken wij de lekkerste dingen en doen we ook nog gedeeltelijk mee met het programma (vooral enge typetjes)." Danny sluit af met de opmerking: "Eigenlijk ben ik de leukste leiding maar dat mag de andere leiding niet weten". Ik hoop tot gauw bij het zomerkamp van 2016 .
Beroep: Ventilatietechniek

Jeroen houdt Danny ieder jaar in het gareel en zorgt er voor dat Danny bij het toevoegen van de ingrediënten eventjes serieus is ;-) Tijdens de boodschappen wordt er altijd even tijd gezocht om de weblog te voorzien van blog e vlog-info. Altijd leuk voor de thuisblijvers! Jeroen let op de centjes van het kamp en let meer op de grote lijnen. Jeroen ging na 9 jaar tienerkamp, nu voor de 16e keer mee met het kinderkamp in 2016. Kortom, 25 kampen op de teller!
Beroep: Docent HBO

Mark, een vrolijke vent en jong van geest en in het dagelijks leven loopt hij rond in een politie-uniform. Deze serieuze baan maakt dat hij in de zomervakantie op zoek is naar lol. Dus ... naar de Wassenaarse Vakantiekampen! Hij weet allerlei typetjes dat je tegenkomt op kamp tot een bijzondere held te maken. Als hij geen politieagent was, dan zat hij zeker bij het toneel! Mark is 32 jaar jong en hij gaat nu 10 jaar mee met het WVK. Samen met de vrijwilligers zetten wij ons 100% in voor een leuke en avontuurlijke werk. Alle inschrijvingen komen altijd bij zijn brievenbus en e-mail binnen.
Beroep: Politiemedewerker Landelijke Eenheid

Guido gaat komend jaar voor de vijfde keer mee als leiding. Met diabolo en zijn goede contact met de kinderen bleek hij een prima aanwinst voor dit kamp te zijn. Guido ging een aantal jaren geleden als kind mee met het kamp en weet daarom precies hoe je een kamp leuk moet maken. Als designer maakt hij de laatste jaren onze kampfilm voor de introductieavond en bij de reünie. De Oscars van 2016 hebben er een kanshebber bij!
Beroep: Animatie Designer 

Rick zit in het laatste jaar van de Pabo. Na bijna vier jaar te hebben gestudeerd hoopt hij aankomend schooljaar zijn eigen klas te hebben. Aankomend jaar wordt voor hem het vierde jaar dat hij mee gaat op kamp. Hij is als kind zelf één jaar meegegaan en toen hij de mogelijkheid kreeg om mee te gaan als kampleiding heeft hij geen moment getwijfeld. Kamp staat voor een week vol avontuur en plezier waarbij zowel de kinderen als de begeleiding helemaal op gaan in het verhaal. Dit is elk jaar weer een fantastisch gevoel! is een groot voetballiefhebber en je kunt bij hem voor al dit soort vragen terecht.
Student Pabo

Denise  vindt het leuk om te sporten en te reizen. Ze werk in de sportschool, als fitnessinstructeur en heeft het er erg naar d'r zin. Toen ze klein was ging ze zelf mee met Wassenaarse Vakantiekampen en dit jaar gaat ze voor de derde keer mee als leiding. "En bij de Wassenaarse Vakantiekampen heb je natuurlijk de beste vakantie die je je kunt voorstellen met Denise als jouw groepsleider", zegt ze vol overtuiging! 
Beroep: Fitnessinstructeur

Michelle is altijd bezig met kinderen. Zij past op en studeert pedagogische wetenschappen, een studie waarin wordt uitgelegd hoe de ontwikkeling van kinderen werkt. Deze studie komt bij zo’n kampweek dan ook zeker van pas. Michelle gaat dit jaar voor de tweede keer als leiding mee, nadat zij als kind vaak (5x) mee is geweest. Ze zal er samen met de andere leiding dan ook alles aan doen om ook van dit kamp weer een top week te maken!
Student Pedagogische Wetenschappen

Dide is student. Een bezig bijtje dat in allerlei commissies zit en heel actief is. Ook bij ons kamp is Dide heel actief en altijd een hele schare meiden van kamp om zich heen. Dide is 23 jaar en gaat aankomende zomer voor de tweede keer mee op kamp! Vanaf kinds af aan wist Dide dat ze later met kinderen wilde werken. Afgelopen jaar is ze daarom ook naar Bosnië geweest om een aantal kinderen voor het eerst mee op vakantie te nemen! Momenteel studeert Dide psychologie en woont ze in Leiden.
Student Pedagogische Hulpverlening