maandag 10 augustus 2009

Zondag
Na het snelle opstaan v.d. kinderen gingen we lekker ontbijten. Dankzij de kookstaf hadden we een lekker gekookt eitje op het ‘’bammetje’’Kinderen en lekker eten, toen kwam Senior wéér aandacht vragen. Hij wilde weer saaie dingen met ons doen. Hij stelde dingen voor zoals : Golfballen poetsen, naar het archeologisch museum, punaises tellen, minuscule spelfouten uit het boek over een zeezoogdier halen etc. De kinderen hadden hier niet zo’n zin in! Na het ontbijt, corvee en het vrijspelen kwam Dokter Love langs. Zij had een idee voor een contactadvertentie voor Senior (dit omdat we hem gaan koppelen aan een vrouw). De kinderen moesten een hindernis afleggen om afkortingen te verzamelen voor de contact advertentie (dit omdat we per letter betalen!!! ) Dit gebeurde op een zeep baan! Kinderen moesten een helling oplopen en boven aan de helling kregen zij dan een kaartje met een afkorting die zij konden gebruiken in hun contact advertentie. Na veel geglij en een aantal uitglij/val partijen, moesten alle kinderen gedoucht worden.Na het douchen moest de ‘’natte-was’’ opgehangen worden, hier heeft Giovanni goed mee geholpen.Toen alle kinderen gedoucht waren, werd er geluncht. Tijdens de lunch werkte de groepjes aan de contact advertentie.Terwijl de kinderen druk bezig waren, kwam Meneer Mulder langs. Meneer Mulder wilde ook graag de schat vinden, hij werkt namelijk voor een reclame bureau en hij wilde informatie inwinnen over de schat. De kinderen wilden Meneer Mulder niet vertellen wat zij al wisten over de schat omdat Meneer Mulder aan gegeven had geld te willen verdienen met het vinden van de schat.
Meneer Mulder ging er vanuit dat wij meer wisten omdat hij briefjes in het bos had zien hangen over piraten, schatkaarten en een schat. De kinderen wisten hier niets vanaf en daarom ging Meneer Mulder er weer vandoor.

De kinderen waren er zo nieuwsgierig naar, dat zij zelf de speurtocht hebben gelopen. Tijdens de speurtocht waren er interessante nieuwtjes over piraten. Adam kon veel vertellen over de geschiedenis van piraten.
Na de speurtocht was er een heerlijk avondmaal. Na het avondmaal was het van belang dat de contactadvertenties werden afgeleverd bij de redactie van de krant. De kinderen mochten ‘’in het donker’’ de contact advertenties smokkelen naar de redactie. Onderweg werden zij overvallen door boeven en een aantal van deze advertenties is afgepakt door deze slechteriken. Het merendeel daarentegen is gelukkig goed aangekomen bij redactie van de krant. De kinderen zijn met een gerust hart op één oor gegaan.