zondag 7 augustus 2011

Boek 2011 - Reis om de wereld in 80 dagen

(Jules Verne)
Ieder jaar draait het kampthema rondom een bepaald kinderboek. Dit jaar koos de kampleiding voor 'De reis om de wereld in 80 dagen (geschreven door Jules Verne)'.

Dit is een geweldig avontuur dat begint in Londen. Daar wedt Phileas Fogg (tijdens kamp 'Meneer Mistig', een gentleman, met zijn beste vrienden van de club dat hij in 80 dagen om de wereld kan reizen. Het verhaal speelt in 1872, dus er bestonden nog geen vliegtuigen en supersnelle treinen! Vandaar dat niemand gelooft dat het hem zal lukken. Phileas gaat op weg met zijn bediende Passepartout. Hij reist naar Egypte, naar India, naar Hong Kong, naar San Francisco en ga zo maar door. Dat doet hij per zeilschip, stoomtrein, olifant en stoomboot. Onderweg wordt hij gehinderd door detective Fix, die denkt dat hij een bank heeft beroofd, en ontmoet hij ook de beeldschone Indiase prinses Auda (Antje, tijdens kamp). Zou het hem lukken op tijd weer terug te zijn in Londen? 

De kinderen die op kamp gingen hebben het avontuur beleefd en weten inmiddels hoe het loopt. Wil je het boek lezen? Je kunt het bestellen met het volgende ISBN-nummer:
ISBN  9789076268460
De reis om de wereld in 80 dagen (geschreven door Jules Verne)