zaterdag 24 augustus 2013

Verslag vrijdag

Vandaag hebben we Oom Einar gevangen! 
's Morgens kwam Kalle langs samen met agent van Berkel. Zij vertelden ons dat er inderdaad serieuze  verdenkingen zijn tegen Oom Einar. De boeven Krook en Redig zitten inmiddels vast, maar Einar is nog  op vrije voeten. Misschien dat wij hem tegen komen als we het bos in gaan, we moeten uitkijken want misschien is hij wel gevaarlijk. We spreken af dat als we hem tegen komen we hem gaan omsingelen.
In het bos zien en horen we Oom Einar. We splitsen ons in twee groepen en gaan achter hem aan. Na enige tijd krijgen we Oom Einar te pakken! Rick draagt Oom Einar over aan de politie. Opgetogen gaan we naar het kamphuis. Daar komen Kalle en agent van Berkel ons feliciteren met het vangen Oom Einar. Dat is wel en feestje waard!  Na de lunch treffen we voorbereidingen voor het feestje, ook wel Bonte Avond genoemd! 
De kinderen trakteren elkaar op leuke quisjes en dansoptredens.  Ook wordt de winnaar van de corveetroffee bekend gemaakt. Dat laatste pas na een enerverende strijd tussen de groepsleiders, die door het omver schieten van bekers nog punten konden verdienen voor hun groepje. Het was spannend, de uiteindelijke winnaar werd groepje Oranje?! 

Samenvatting van onze belevenissen op vrijdag en de afsluiting van het avontuur: Jacoline