woensdag 20 augustus 2014

Verslag groepje Blauw

De kinderen hadden weer een spannende dag. Djosos had een bericht voor de kinderen achter gelaten welke wij moesten ontcijferen. Nadat de boodschap ontcijfert was werd het de kinderen duidelijk waar Djosos de kinderen wilde spreken. Wij moesten op een bepaalde tijd bij het witte hek zijn bij het kamphuis in de buurt. Daar zou Djosos ons een belangrijk bericht vertellen.

Eenmaal bij Djosos bleek Djosos eigenlijk Djalah te zijn. Djalah vertelde ons een verhaal over verdachte omstandigheden in het paleis. Haar vader zou " iets " te weten gekomen zijn, maar was daarna spoorloos verdwenen. Djalah wilde de kinderen waarschuwen.

Na dit bericht moesten de kinderen het klooster weer in zien te komen zonder dat de monniken ons zouden zien. We volgde door het bos een spoor van lichtjes welke Djalah voor ons had achter gelaten.
Maar onderweg ontmoeten wij Jimmi Kee. Een verdacht vriendelijke man welke wel heel veel informatie wilde hebben van de kinderen. Gelukkig vertelde de kinderen Jimi Kee niks.

Eenmaal klooster stond er opeens een monnik met kaarsjes. Deze monnik zag er wel eng uit. Gelukkig waren de kinderen dicht bij het klooster, dus liepen wij snel door en doken lekker ons bedje in. Wat zou morgen ons brengen?

Jimmi Kee wou info van ons hebben. Waar we heen gingen en wat we in het bos deden. Maar toen wij weg gingen, ging ook hij weg. Maar waarheen?
Pepijn

We gingen gisteren het eerste ontcijferen en de zin was: Ik zie jullie om 8 uur bij het witte hek. Toen waren we daar en toen zat Djalah daar. Toen zaten we daar. Ze zat iets te vertellen maar als laatste zij ze dat we goed achterom moesten kijken. Maar er lag ook allemaal blubber daar stapten we allemaal in. We moesten alle lichte bandjes volgen. We gingen ook nog naar Jimi kee en hij deed heel vriendelijk. Alleen stuurde die ons naar de verkeerde kant maar wij gingen wel de goede pad. Maar een stuk verderop zagen monniken en die we raar en veel kinderen waren bang. Maar we liepen weer verder en toen waren we bij het kamphuis.
Claire

Gisteravond hadden we een afspraak met Djala. We gingen in het bos lopen en zagen mense. Djala zei dat we niet iedereen konden vertrouwen. En ze had gelijk. We kwamen bijvoorbeeld Jimi Kee tegen. Hij wou veel van ons weten. Dat was raar. Dus gingen we weer snel weg.
Doecilia

We moesten om 20:00 uur bij het witte hek zijn. Djala was daar. Ze had een belangrijke boodschap over de monniken. Toen moesten we terug naar het kamphuis maar dat kon niet want de monniken hielden ons in de gaten. Dus moesten we anders gaan. Ze had voor ons lichten opgehangen dus volgden wij die. Na een paar lichten kwamen we Jimi Kee tegen. Wij wilden alles weten. Uiteindelijk kregen we de weg te weten dus gingen we verder. Toen kwamen we een monnik tegen. Heel eng! Hij kwam ons achter dus we waren snel weer weg. En toen gingen we slapen dachten we een nacht door gingen maar we lagen binnen 30 minuten te slapen. Lol!!
Ebi

We hadden voordat het avondspel starte deden we een schreeuwspel. En toen starte het spel. We moesten iets oplossen waar we moesten zijn. En toen moesten we ringen volgen. Toen kwamen we een man tegen en toen een monnik en toen Jimmi kee. En toen aten we een snoepmannetje die groepje blauw had gemaakt en die was lekker.
Emil

Groepje Blauw: Pepijn, Ebi, Doecilia, Claire, Emil en Elise... en dan ... tref je deze monnik aan in het donkere bos ... snel maar een stukje harder lopen ;-)