maandag 18 augustus 2008

Het avontuur draait op volle toeren!

Na een koude nacht, brrrr, stonden vanmorgen alle kinderen en leiding weer fris en fruitig naast hun bedjes. Vol spanning wat deze nieuwe kampdag gaat brengen. Na een heerlijk voedzaam ontbijt en wat schoonmaakklusjes besloten wij te bedenken hoe wij onze zoektocht naar de Koning van de Onderwereld kunnen voort zetten. Terwijl wij druk in overleg waren kwam daar een eigenaardige dame aanlopen, ze stelde zich voor als Prinses Hyacintha, de dochter van de koning van de Onderwereld!

Wij vertelde haar natuurlijk direct dat we op zoek waren naar haar vader en ze bood ons haar hulp aan. Ze vertelde dat haar vader nogal moeilijk was in de omgang en ze gaf ons de tip om vast te oefenen in beleefdheid en te laten zien dat je niet bang bent. Daar zou de Koning van de Onderwereld van onder de indruk raken. Wat een hoop nette kinderen kwamen daar opeens tevoorschijn ... ;-)
Toen we allemaal op ons beleefdst waren volgenden we het spoor dat Prinses Hyacintha voor ons had uitgezet. De zoektocht naar de Koning van de Onderwereld ging door. Gelukkig vonden wij hem, na een lange wandeling, in een donker gedeelte van het bos. Hij wil ons de Blauwe Maansteen wel terug geven maar alleen als we drie opdrachten voor hem doen! De eerste opdracht luidt als volgt:
  • 'Bouw een theepavilioen voor de koning van de onderwereld'.
Gelukkig kwam Prins I-an nog langs en hij bleek dezelfde opdracht gekregen te hebben, op deze manier kan hij de schuld van zijn vader Koning Langbaard inlossen. Het bouwmateriaal voor het paviljoen is verzameld, maar het was gisteravond te donker om het het bouwen.

Onze kamp-paparazzi was vandaag ook weer actief en kan u het volgende berichten: Het corveeĆ«n gaat bijvoorbeeld heel goed, vooral groepje Geel blonk vandaag erg uit ☺. Met hierbij een eervolle vermelding voor Michelle die de andere groepjes met corvee heeft geholpen.
Ook zien wij dat wij een echte kaartengoochelaar in ons midden hebben en dat dit zeer aanstekelijk werkt op de andere kinderen. Er worden hier heel potjes bluf gespeeld onder leiding van Max. Tot morgen. Adios!

(Marjolein)