maandag 23 november 2020

Verhuisbericht

We zijn verhuisd!  

Of althans, onze updates lopen nu via een ander kanaal. Voor 9 jaar lang (2008-2017) is de weblog gebruikt om alle avonturen op te delen. Deze blijven natuurlijk online staan via de weblog, het is namelijk erg leuk om terug te lezen! Verder is de algemene informatie altijd op deze site terug te vinden!

Sinds 2018 zijn wij actief op Facebook. Alle berichten, foto's en updates tijdens de kampweek zijn nu op Facebook te volgen. 

'Vind ons leuk' en blijf up to date over het Wassenaarse Vakantiekamp!


vrijdag 10 augustus 2018

Avontuur 2018 van start!

Ons avontuur is donderdag 9 augustus van start gegaan toen we de introductiefilm voor het kamp bekeken. Jim heeft onze hulp hard nodig, het beloofd een spannende reis te worden. Verder hebben we kennis met elkaar gemaakt om onze samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen ons avontuur.

Zaterdag 11 augustus verzamelen we om 11.30 bij de Dr. Mansveltkade 9 in Wassenaar. Vanuit hier zullen we per touringcar naar Bristol reizen.

Wij hebben er zin in! Tot zaterdag!


maandag 11 september 2017

De kamp reünie!

De datum voor de reünie staat vast. Zaterdag 18 november 2017 om 19.30 trekken we op de Dr. Mansveltkade 9 in Wassenaar voor de laatste keer dit jaar ons kamphumeur uit de kast.
We nodigen jullie allemaal uit naar de reünie te komen om de leuke herinneringen op te halen van afgelopen kamp, en natuurlijk om te weten hoe het nu met jullie is. We kijken met zijn allen de kampfilm die na afloop voor €5,- te koop is.
Als je vrienden en vriendinnen mee wilt nemen omdat ze volgend jaar ook misschien mee willen, mag dat.


Wassenaarse Vakantiekampen 2018

Na de kampfilm kunt u uw kind meteen met €10,- korting (€104 in plaats van €114) opgeven voor ons vakantiekamp in 2018 (11 t/m 18 augustus). Deze kortingsactie geldt als u vóór februari 2018 inschrijft én betaald.

Wij hopen jullie 18 november allemaal terug te zien!

woensdag 16 augustus 2017

Helden zijn wedergekeerd!

Zaterdag 14 augustus zijn de Helden van Oer weer teruggebracht naar de plek waar het hele avontuur begon. We hebben de weg naar het Groot Overleg doorstaan en hebben de wezens van Oer weten te overtuigen dat wij mensen, zo slecht nog niet hoeven te zijn. We hopen dat deze dappere kinderen vol mooie verhalen zitten en die met de thuisblijvers delen. 

 Tijdens de week was het onze de bedoeling foto's en verhalen te plaatsen op de weblog. Hiervoor hebben we wegens technische ongemakken vooral Facebook voor gebruikt. Dit is ons en u, naar ons horen, bevallen. Wij denken daarom voortaan vooral Facebook te gebruiken voor leuke foto's, en deze weblog vooral voor de weetjes en interessante mededelingen te houden, natuurlijk zullen hier en daar nog wel wat foto's verschijnen.

Groepsfoto!Deze heren kwamen dinsdag hals over kop aan scheuren om ons slecht nieuws te brengen.
We moesten namelijk het kamphuis per direct verlaten omdat er een vakantiepark gebouwd zou worden.
Gelukkig bleken we deze types te kennen als leiding van vorige jaren en konden we onze week fijn voortzetten!


REÜNIE

Hou de weblog en Facebook in de gaten! Binnenkort nodigen wij jullie allemaal uit voor een kampreünie. Dit om leuke herinneringen op te halen, een drankje te drinken en natuurlijk de kampfilm te bekijken!

INSCHRIJVING KAMP 2018


De datum voor het kamp van volgend jaar is alweer bekend!
11 tot en met 18 augustus 2018
Dus schrijf je nu alvast in met de kortingsactie.
Inschrijven én betalen vóór februari 2018:
€10 korting
Dit betekent €104,- in plaats van 114,-

Hoe ons avontuur begon..

Donderdag 3 augustus kregen we onderstaande beelden te zien. De aanleiding voor ons avontuur in Oer, we moesten de weg zien te vinden naar het Groot Overleg waar belangrijke zaken besproken zouden worden.

Natuurlijk hebben we deze avond ook even leuke spellen gedaan en kennis gemaakt met de groep.


zondag 6 augustus 2017

Avontuur in Oer is gestart!

Gisteren zijn de kinderen van Wassenaarse Vakantiekampen per touringcar aangekomen in het Land van Oer.

Hier een aantal foto's die we al in de mooie maar bijzondere land hebben kunnen maken!


dinsdag 21 februari 2017

Deze zomer weer op kamp met WVK, Danny weet waarom!

Een dinsdagavond in februari wordt Danny de Groot opgebeld door MidVliet-Radio. Ze vragen hem alles over het aanstaande kamp. Luister mee en geef je zo snel mogelijk op!

Interview danny de Groot over het aanstaande vakantiekamp

Kampweek: zaterdag 5 augustus t/m 12 augustus
Kosten: 114,- euro inclusief vervoerzondag 14 augustus 2016

De wens van Stach .. waar het allemaal mee begon!

 

Weten jullie het nog? Donderdagavond bij de introductieavond begon ons avontuur. Stach wilde Koning worden. Koning van Katoren!

Uitgeput ...Het kamplied - gezongen op de bonte avond
(Kinderen voor kinderen | Op een onbewoond eiland)

Afscheid van drie meiskes die nu naar de 'middelbare' gaan ... (snik snik)

Op ons kamp
Is het alle dagen feest
Het is zo fijn want
Die leuke Stach is langs geweest

Lekker rennen in het bos
Dansen we gaan zo los
Soms - ben je goed de klos
Stap je in de poep
Eet je teveel snoep
Het komt allemaal goed

Eline die lieve meid
Is een aanwinst voor de groep
Altijd slim en vol eerlijkheid
Alleen jammer van die poep
Nu is het je laatste jaar
Is het klaar
Helaas het is echt waar
Het was zo leuk
Altijd in een deuk
Elke ochtend, dag en nacht

[refr.]

Talia dit was je 6e keer
Altijd een kampfanaat
Met spellen ga je als een speer
Zorg je voor 'n mooi resultaat
Nu is het je laatste jaar
Is het klaar
Helaas het is echt waar
Het was zo leuk
Altijd in een deuk
Elke ochtend, dag en nacht

[refr.]

Benthe is altijd energiek
Vallen is voor haar niet gek
Met spellen is ze fanatiek
Altijd in voor een gesprek
Nu is het je laatste jaar
Is het klaar
Helaas het is echt waar
Het was zo leuk
Altijd in een deuk
Elke ochtend, dag en nacht (tadadadadadada)

[refr.] 3x

zaterdag 13 augustus 2016

We zijn onderweg (12:00 u.)Tot straks!

Tussen 13:00 en 13:30 uur zal de touringcar aankomen bij de Sporthal waar wij een week geleden vertrokken.  Alle pappa's en mamma's worden vanaf die tijd verwacht. We willen de ouders vragen even contact te zoeken met de groepsleider om de laatste informatie uit te wisselen over uw kind. Tot straks!


woensdag 10 augustus 2016

En als het plotseling keihard regent, hebben ze hier Donald Duck's!

Corvee is hier een wedstrijd! Welk groepje haalt de meeste punten? Groepje Rood bakt lekkere worstenbroodjes voor vanavond.

's Avonds ontdekken we wie de 'echte Tara's zijn. Tara's zijn in Katoren de verkopers van medicijnen van de zogenaamde 'knobbelneuzen'. Zij verdienen er (onterecht) veel geld aan. De kinderen hebben ontdekt dat de 'knobbelneuzen' ook met het kruid 'munt' te genezen zijn ...
De bewoners van Afzette & Rije weten hoe vervelend de 'knobbelneuzen zijn.

Maar het medicijn is dichterbij dan de bewoners denken.

Ook Stach doet wel eens een dutje.

Woensdag! We gaan lekker zwemmen!

... en ondertussen worden er pannenkoeken gebakken!dinsdag 9 augustus 2016

Dropping ... de ministers sturen de kinderen 's nachts het bos in!


De kinderen hebben inmiddels hun draai gevonden. Corveeën; het ritme van het programma; het spannende slapen met elkaar in een zaal en elke avond een nieuwe nachtwacht die zorgt dat iedereen lekker kan slapen. Het is de eerste dagen allemaal heel erg nieuw. Maar nu is het dinsdag en is iedereen gewend. Het loopt allemaal op rolletjes. De eerste dagen heeft de leiding altijd veel tijd nodig om deze zaken in goede banen te leiden. Nu we wat meer ruimte zien zullen we ons best doen om de 'Sneek-previews' uit het kamp door te sturen. Dat is voor de kampleiding natuurlijk altijd de tweede prioriteit.

Gisteren (maandag) hebben de kinderen een spannende dropping meegemaakt. De ministers van Katoren hebben daarmee geprobeerd een wig te drijven tussen hen en Stach's streven om koning te worden. De kinderen weten Stach telkens succesvol te helpen bij de onmogelijke opdrachten van de ministers. We kijken even naar de beelden ...


vrijdag 5 augustus 2016

We vertrekken!

Donderdagavond 4 augustus werd de bijeenkomst met de kinderen die komende zaterdag vertrekken, gestart met een speelfilm. Althans, daar leek het op. Inmiddels weten we dat de hoofdrolspeler uit deze film iets aan de kinderen heeeft gevraagd. Stach, de jongen die net achttien werd, is van plan om koning van Katoren te worden. Heeft hij het in z'n bol?
Tot op heden regeren de ministers met strakke hand het land. Zij hebben voorwaarden gesteld aan Stach's z'n wens. Hij krijgt de komende week iedere dag een opdracht waarin hij een moeilijk probleem moet voor het land moet oplossen. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. De kinderen van de Wassenaarse Vakantiekampen zullen hem helpen. Weten de ouders wel in welk avontuur hun kinderen zich zullen storten ...?!
Zaterdag om 11:45 uur staat de bus klaar om precies een kwartier later te vertrekken. De uitzwaaiers zijn welkom achter de sporthal bij de D'r. Mansveltkade.

Ook de leiding hebben hun tassen gepakt. Wil je weten wat daar in moet? Kijk dan even op de pagina van de 'paklijst'. Je vindt het in het menu aan de rechterzijde.
Tot zaterdag!

donderdag 19 mei 2016

Info-avond Wassenaarse Vakantiekampen

Wassenaar - Volgende week, Maandag 23 mei organiseerd het WVK-team weer een handige info-avond, over het kamp van deze zomer, voor u! Het kamp valt dit jaar op 6 tot en met 13 augustus 2016. Al uw vragen wat betreft het kamp worden hier beantwoord en de leiding zal zich aan u voorstellen. Mocht u vragen hebben over het kamp, de leiding, de na-zorg enzovoort, alles zal ter spraken komen.
Het WVK-team ziet u graag bij sportcentrum Xtreme Fit op de Dr. Mansveltkade 11 in Wassenaar. Mocht u niet kunnen, maar heeft u toch interesse in een mooi kamp voor uw kinderen? U kunt terecht op www.vakantiekampen.tk, mail voor meer informatie naar wvk.info@gmail.com of bel Mark Koppers op 06-20101026. Graag tot volgende week!

dinsdag 26 april 2016

Zoek de leeuw en verdien korting!

Wassenaar - Morgen is het al Koningsdag, het team van de Wassenaarse Vakantiekampen is op zoek naar stoere mensen die met de ontsnapte oranje leeuw op de foto durven.
Zo laat je zien dat je het avontuurlijke kamp aan kan en verdienen je ouders wel 5,- euro korting per opgegeven avonturier! WVK laat weten dat er nog een aantal plekken beschikbaar zijn voor de kampweek, zorg dat je erbij bent!
Mocht het je niet lukken de leeuw te vinden of wil je graag meer weten over de Wassenaarse Vakantiekampen en het WVK-team? Kijk op vakantiekampen.tkof mail voor meer info naar wvk.info@gmail.com.
Het team ziet u graag op Koningsdag!

zondag 10 april 2016

Talentum steunt Wassenaarse Vakantiekampen

"Gun je ouders een weekje rust ... en jezelf een geweldig kamp!" Dat is de kreet die op de posters en de folders prijkt. Wassenaarse Vakantiekampen organiseert voor leerlingen van alle Wassenaarse basisscholen jaarlijks een kamp op de Veluwe. Van zaterdag 6 augustus tot zaterdag 13 augustus (2016) speelt zich in een hele week een avontuur af dat achteraf een verhaal uit een kinderboek blijkt te zijn. Nieuwsgierig?

Kijk op http://www.vakantiekampen.tk/ of bel Mark Koppers 06-20101026.Geef je op voor het kamp van 2016

De nieuwe folder voor 2016 is weer uit! We hopen dit jaar weer veel nieuwe deelnemers voor ons kamp te werven. Natuurlijk helpt het wanneer onze folder van hand tot hand gaat. Weet je iemand? Geef het ons door en wij sturen de leaflet toe. Natuurlijk kan er altijd informatie opgevraagd worden bij Mark |bel: 06-20101026| (Mark is al ruim 10 jaar onze steun en toeverlaat!).
Kamp 2016: za. 6 t/m za. 13 aug. Kosten: 114,- euro.

De kampen in de pers: http://wassenaarders.nl/

dinsdag 1 maart 2016

Wie zijn wij?

Acht vrijwilligers staan ieder jaar klaar voor een dolle week in de Veluwse bossen. Deze ervaren club zorgt voor een prachtig programma waar de kinderen volop van zullen genieten. De vrijwilligers zijn al vele jaren actief in het jeugdwerk en kennen dus 'het klappen van de zweep'.

TAAKVERDELING
Het kamp telt maximaal 30 kinderen en 5 groepjes. WVK organiseert bewust geen groter kamp. Op deze manier is er aandacht voor iedereen en is de sociale controle een sterk punt van ons kamp.

Groepsleider
Ieder groepje heeft een groepsleider. De groepsleider heeft de hele week de zorg en verantwoordelijkheid over uw kind. De groepsleider komt voor een eerste kamp altijd langs voor een huisbezoek en neemt alle gegevens door over uw kind. Dat kan gaan van medicijngebruik tot zwemdiploma.

Wisselleider
Alle groepsleiders verzorgen een aantal dagen van het kamp het programma. Op die momenten neemt de wisselleider het groepje van de groepsleider over.

Kookstaf
Tenslotte doen twee kampleiders de inkopen en koken voor de groep. De kookstaf is ook het aanspreekpunt in noodgevallen. Het nummer staat op de site.

Zorg over de kinderen
Op alle tijden is er aandacht voor de kinderen. 's Avonds als de kinderen op bed liggen, wordt door de groepsleiders de volgende dag voorbereid in de vergadering. Eén van hen is deze avond de nachtwacht, hij of zij slaapt die nacht in de slaapzaal van de kleine kinderen. Zo is er altijd iemand bereikbaar voor hen.Danny, ging als kind van jongs af aan mee met kamp en vond het altijd geweldig! Daarom gaat hij nog altijd mee als leiding. Hoewel de Kookstaf nog wel eens buiten het gezichtsveld van de kinderen zijn, is Danny overal te horen! Danny verzorgt, samen met Jeroen, de boeking van het kamphuis en weet daarbij de mooiste plekjes van de Veluwe te vinden! Danny gaat dit jaar voor de 19e keer als kampleiding mee! Danny zegt daar zelf het volgende over: "Ik ben al heel veel jaren verbonden met het jongerenwerk in Wassenaar en hoop dat nog jaren te doen. Mijn werk is service monteur en mijn hobby muziek draaien. Ik ben eerst leiding van groepjes geweest en daarna ben ik gaan koken. Het programma bedenken en uitvoeren is super leuk om te doen en het koken net zo.
Samen met Jeroen koken wij de lekkerste dingen en doen we ook nog gedeeltelijk mee met het programma (vooral enge typetjes)." Danny sluit af met de opmerking: "Eigenlijk ben ik de leukste leiding maar dat mag de andere leiding niet weten". Ik hoop tot gauw bij het zomerkamp van 2016 .
Beroep: Ventilatietechniek

Jeroen houdt Danny ieder jaar in het gareel en zorgt er voor dat Danny bij het toevoegen van de ingrediënten eventjes serieus is ;-) Tijdens de boodschappen wordt er altijd even tijd gezocht om de weblog te voorzien van blog e vlog-info. Altijd leuk voor de thuisblijvers! Jeroen let op de centjes van het kamp en let meer op de grote lijnen. Jeroen ging na 9 jaar tienerkamp, nu voor de 16e keer mee met het kinderkamp in 2016. Kortom, 25 kampen op de teller!
Beroep: Docent HBO

Mark, een vrolijke vent en jong van geest en in het dagelijks leven loopt hij rond in een politie-uniform. Deze serieuze baan maakt dat hij in de zomervakantie op zoek is naar lol. Dus ... naar de Wassenaarse Vakantiekampen! Hij weet allerlei typetjes dat je tegenkomt op kamp tot een bijzondere held te maken. Als hij geen politieagent was, dan zat hij zeker bij het toneel! Mark is 32 jaar jong en hij gaat nu 10 jaar mee met het WVK. Samen met de vrijwilligers zetten wij ons 100% in voor een leuke en avontuurlijke werk. Alle inschrijvingen komen altijd bij zijn brievenbus en e-mail binnen.
Beroep: Politiemedewerker Landelijke Eenheid

Guido gaat komend jaar voor de vijfde keer mee als leiding. Met diabolo en zijn goede contact met de kinderen bleek hij een prima aanwinst voor dit kamp te zijn. Guido ging een aantal jaren geleden als kind mee met het kamp en weet daarom precies hoe je een kamp leuk moet maken. Als designer maakt hij de laatste jaren onze kampfilm voor de introductieavond en bij de reünie. De Oscars van 2016 hebben er een kanshebber bij!
Beroep: Animatie Designer 

Rick zit in het laatste jaar van de Pabo. Na bijna vier jaar te hebben gestudeerd hoopt hij aankomend schooljaar zijn eigen klas te hebben. Aankomend jaar wordt voor hem het vierde jaar dat hij mee gaat op kamp. Hij is als kind zelf één jaar meegegaan en toen hij de mogelijkheid kreeg om mee te gaan als kampleiding heeft hij geen moment getwijfeld. Kamp staat voor een week vol avontuur en plezier waarbij zowel de kinderen als de begeleiding helemaal op gaan in het verhaal. Dit is elk jaar weer een fantastisch gevoel! is een groot voetballiefhebber en je kunt bij hem voor al dit soort vragen terecht.
Student Pabo

Denise  vindt het leuk om te sporten en te reizen. Ze werk in de sportschool, als fitnessinstructeur en heeft het er erg naar d'r zin. Toen ze klein was ging ze zelf mee met Wassenaarse Vakantiekampen en dit jaar gaat ze voor de derde keer mee als leiding. "En bij de Wassenaarse Vakantiekampen heb je natuurlijk de beste vakantie die je je kunt voorstellen met Denise als jouw groepsleider", zegt ze vol overtuiging! 
Beroep: Fitnessinstructeur

Michelle is altijd bezig met kinderen. Zij past op en studeert pedagogische wetenschappen, een studie waarin wordt uitgelegd hoe de ontwikkeling van kinderen werkt. Deze studie komt bij zo’n kampweek dan ook zeker van pas. Michelle gaat dit jaar voor de tweede keer als leiding mee, nadat zij als kind vaak (5x) mee is geweest. Ze zal er samen met de andere leiding dan ook alles aan doen om ook van dit kamp weer een top week te maken!
Student Pedagogische Wetenschappen

Dide is student. Een bezig bijtje dat in allerlei commissies zit en heel actief is. Ook bij ons kamp is Dide heel actief en altijd een hele schare meiden van kamp om zich heen. Dide is 23 jaar en gaat aankomende zomer voor de tweede keer mee op kamp! Vanaf kinds af aan wist Dide dat ze later met kinderen wilde werken. Afgelopen jaar is ze daarom ook naar Bosnië geweest om een aantal kinderen voor het eerst mee op vakantie te nemen! Momenteel studeert Dide psychologie en woont ze in Leiden.
Student Pedagogische Hulpverlening

zaterdag 3 oktober 2015

Reünie op zaterdag 17 oktober - DE ZEVENSPRONG-FILM met jullie in de hoofdrol

Natuurlijk houden wij ook dit jaar weer een reünie met al onze kampvrienden en -vriendinnen. Bij deze willen wij u, uw kinderen en introducees van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Voor ouders erg leuk om te zien hoe uw kind op kamp was. Voor de kinderen geweldig om de herinneringen op te halen. Voor introducees een goede warming-up voor het kamp van 2016. Wij zullen de kampvideo tonen met de belevenissen van de kinderen die het spannende avontuur rondom de zevensprong wisten te ontrafelen.

Op zaterdag 17 oktober 2015 vanaf 19:00 uur tot 20:30 uur ontvangt de organisatie u en uw kinderen met koffie, thee en limonade op de Dr. Mansveltkade 9 te Wassenaar. U vindt het gebouw tussen de sporthal en Blauw Zwart en u herkent het aan de kleurrijke kunstzinnige graffiti op de buitenmuur.

Kamp 2016
Na de film gezien te hebben heeft u de mogelijkheid om uw kind weer op te geven voor het kamp van 2016. Als u uw kind tijdens de reünie opgeeft mag uw kind mee voor de prijs van 2015 (slechts 109,- euro). Wie later besluit aan te melden (na 1 januari) betaalt dan 114,- euro. Het kamp van 2016 is van zaterdag 6 augustus tot 13 augustus en geeft plaats voor maximaal 30 deelnemers.

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze mailen naar: wvk.info@gmail.com of tijdens de reünie. Op de website (www.wassenaarsevakantiekampen.blogspot.nl) leest u alles over het kamp.

Wij hopen u te zien op zaterdag 17 oktober.